5. november 2009

Še ena o valovanju oz. homage Sparkici

Kot sem že napisala, zadnje čase čofotam in škropim z Google Wave-om. Zadevščina je približno tako intuitivna kot nevrokirurgija najvišje stopnje, zato se tudi najboljši malo lomijo. Sodelujem v več valovih o tem, kaj se da početi v valu. Ti so zbirka bolj ali manj naključnih valovalcev, ki valujejo bolj ali manj naključne valčke. Polk pa ne. Sploh.

Medtem, ko preizkušamo zmožnosti vala, svojih brskalnikov in predvsem živcev, se seveda tudi zabavamo. Glavna zvezda pa je, vsaj zame, Mateja, na internetih bolje znana kot Sparkica.

Danes sem se odločila, da z vami delim nekaj njenih biserčkov. Mi je dovolila.

Biser 1:


Biser 2:


Biser 3:


Pa še Sparkičina depikcija tega, kako bi bilo, če bi val namesto hierarhije blipov z zamiki uporabil nekakšen miselni vzorec (posledica Shift Enter drame):


Skratka, valovati je fino, kljub temu, da gre za žužkov polni Wave Preview, ki ni še niti prava Beta. To pa predvsem zato, ker valujemo v dobri družbi.

6 komentarjev:

  1. Vprašati se gre predvsem, kam to vodi. FB smo se nekak navadli. Men že najeda. Zbrisal večino, ampak je postal norma in zjutraj pogledam obvezno. Dons sm v čakalnici namesto ponujene "revije za prave moške" iz torbe potegnil laptop če utripa rdeče. Tale Val je neki novga, nočm niti pogledat kaj v bistvu je...iz principa se bom uprl. Ampak ti se nisi, pa mislm da maš kar pestro življenje (neki tapkaš s čevlji pa metafore si zmišljuješ na odru, žariš s Zalo ipd). Se pravi je dost možnosti, da loh rata bum, ki nadomesti FB. Prej al slej bo kdo naredu u iber uporabno zadevo, Second life book. Že zdj je MSN prazn, pa je dejansko uporabn, ne pa da se vtikam v to, kaj je z nekimi čevlji pri šuštarju. Ampak folk je gor in vedno bolj. Z zadnjima dvema deklicama, s katerimi sem se dobil v živo, smo se našli na FB. Nekoč sm temu reku: Dj a si frik al kva? Na IRCu??? Zdj pa mam za eno točno določen dan v tednu, je zelo mlada, zelo neumna, zelo živahna in zelo brez patosa (in zelo neumna). V resničnem življenju bi se težko tko direktno zmenil, sj se niti ne gibljeva v istih krogih. In to se bo še stopnjevalo, tut če bo moja malenkost vedno manj gor, ne bo nobene razlike. Priporočila za službo bodo v nekem novem vseobsegajočm socialnm omrežju. Prisiljen boš prisostvovat. In če boš bojkotiru, boš pač najebu. Zamudu boš priložnsti, službo, frende, seks. Je splet, kot bi pisalo u Traumnovelle, največja realnost? Cmon, hočm nazaj pod skalo.
    Head of Fanclub ET

    OdgovoriIzbriši
  2. uh ker val sm naredu

    OdgovoriIzbriši
  3. Konsta, sfalil si bistvo. Wave ni še ena social media platforma. Web X.0, baby.

    OdgovoriIzbriši
  4. No, prikladno se mi je zdel, da svoja čustva do neta v tvoj boks vržem. Neki o netu je blo, pustmo zdj podrobnosti. In nism noben Konsta.
    Veštica vejvasta;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Mnja, Žar-Zala in čevlji. Če ti nisi Konsta, potem nihče ni.

    OdgovoriIzbriši
  6. Prav maš. Nihče ni Konsta. Konsta is larger than words. No, tko pravjo modri ljudje. Pa btw, OT si. A ni govora o Wavu?

    OdgovoriIzbriši