Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke (cookies). Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo (računalnik, telefon ipd.). Ob ponovnem obisku lahko spletno mesto dostopa do podatkov na njej, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Spletno mesto s pomočjo piškotkov uporabniku zagotavlja olajšano uporabo, obenem pa mu piškotki pomagajo pri štetju obiskovalcev.

Piškotki sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu zakonodaje o varstvu osebnih podatkov in z njimi ni mogoče ugotoviti, za katero osebo gre. Dovoljenja za namestitev piškotkov lahko uporabnik kadarkoli nastavi tudi v svojem spletnem brskalniku.

Spletno mesto uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča nekaterim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t. i. piškotki tretjih oseb).

Piškotki, ki jih spletno mesto uporablja, so:

Google Inc.
__utma (trajanje: 2 leti)
__utmb (trajanje: čas seje)
__utmc (trajanje: čas seje)
__utmz (trajanje: 6 mesecev)

Ti piškotki omogočajo uporabo orodja Google Analytics, ki zbira statistične podatke o obisku na spletnem mestu. Več o tem >

Google Inc.
NID (trajanje: 6 mesecev)
PREF (trajanje: 2 leti)

Piškotka sta del orodja Blogger, kjer spletno mesto tudi gostuje. Zapomnita si uporabnikove preference.

Facebook Inc.
datr (trajanje: 2 leti)
fr (trajanje: 1 mesec)
locale (trajanje: 1 teden)
lu (trajanje: 2 leti)
Piškotki omogočajo deljenje na družbenem mediju Facebook z vtičnikom Like Button.
Svoje preference glede uporabe piškotkov lahko kadarkoli določite v svojem spletnem brskalniku. Tam lahko tudi izbrišete vse piškotke, ki jih je to ali katerokoli drugo spletno mesto naložilo na vašo napravo.Ni komentarjev:

Objavite komentar