16. marec 2011

Zima prihaja ali kako je HBO poskrbel, da lahko nekaj dni zvezno visim na internetih

O seriji Game of Thrones, ki prihaja na HBO, sem že pisala. Veledatum 18. april, ko bo prvi kader pokukal tudi iz mojega televizijskega zaslona, se hrumoma približuje in HBO-jevci so že davno nagruntali, da lahko zanimanje, ki s(m)o ga navdušenci nad knjižno serijo A Song of Ice and Fire na spletu ustvarjali že mesece in leta nazaj, izkoristijo za promocijo. Če smo lani kot prestradani psi pograbili vsak drobec informacije, ga secirali v neštetih komentarjih na Winter is Coming in drugih kotičkih internetov, ter iz njega izvlekli vse, kar se je dalo, nas zdaj HBO zasipava s toliko materiala, da ga komaj še uspemo stlačiti v svoj urnik.

V zadnjih dneh se je pojavil nebroj videov, med njimi featurettes in teaserji (obohpomagaj, spoštovana profesorica jezikovne kulture me bo izsledila in ugonobila). Pa dajmo en dražilec semle, za boljši občutek:



Najbolj simpatični so seveda pamži. Ustvarjalcem serije je uspelo najti prave bisere, ki bodo sposobni odigrati kompleksne vloge, kot si jih je zamislil striček Martin. Mala Maisie Williams bo kot Arya zagotovo velik favorit občinstva:



No, takihle predstavitev posameznih likov sem danes naštela dvanajst. Zraven pa še tri predstavitve družin, pa prikolice, dražilci, zakulisja in sploh. Pa še niti približno ni konec. Likov, lokacij in vizualnih pojedin je nepredstavljivo veliko. Ko je George R.R. Martin pisal knjigo, po kateri nastaja serija, se je namreč ravno dovolj naveličal pisanja za televizijo, kjer ti za grandiozno bitko dodelijo budget za petnajst statistov in enega ponija. Zato je šel na veliko. Zdaj pa to fantastično štorijo tlačijo na televizijo. Hec mora biti.

Še ena Game of Thrones zadevščina me je zadnje čase zaintrigirala. HBO je na svetlo spravil spletno igro The Maester's Path. Že samo to, kako so jo uvedli na trg, je genialno. Blogerjem, ki pišejo o seriji, so poslali pakete, v njih pa čudovite skrinjice z dišavami, ki so predstavljale uganko. Seveda je novica romala naravnost na internete. Potem pa smo priložnost za reševanje uganke dobili tudi navadni smrtniki. Pri reševanju njene spletne različice smo morali uporabiti ugotovitve in slike, ki so jih objavli srečni izbranci. Zdaj vsak teden dobim novo uganko. Vsaka je čisto drugačna in prav dostojno kravžlja možgane, ko jo rešim, pa vidim čisto nov, še neobjavljen delček serije. Priporočam. Bo pa verjetno koristno, da prej vzamete v roke izvod A Game of Thrones, da ne boste preveč izgubljeni v vesolju, erm, Westerosu.

Uf, pa še nekaj. ADWD bo bojda 12. julija na policah, za tiste, ki ste nameravali javkati. O točnosti tokratne najave sprejemam stave. :)http://itsh.bo/hxMdrY

Ni komentarjev:

Objavite komentar