11. april 2010

Nicholas Brothers ali Vsi moji vzorniki so popolnoma nori

Poglejte tole. Če ste hudo nestrpne narave, začnite okrog 2:40.




Poberite čeljust s tal.



Tole sta Nicholas Brothers, plesni duo s prve polovice prejšnjega stoletja. Odraščala sta s staršema glasbenikoma, ki sta delala v gledališču. Seveda ju je življenje peljalo v to smer. Razvila sta svoj stil plesa, ki k stepu doda elemente akrobatike, baleta in drugih zvrsti. Nekateri so ga poimenovali kar flash dancing.  Čeprav nista imela nobenega uradnega plesnega znanja, sta postala legendi. Fred Astaire je njuno točko iz filma Stormy Weather označil za najboljšo plesno točko, ki je bila kdajkoli posneta:



Tale stric, ki tako dobro scatta, je seveda Cab Calloway. Pa tudi Nicholasova brata sta bila dobra vokalista. To je ta štos, v tistih časih so bile zvezde all-singing all-dancing čudeži na dveh nogah. Zdaj imamo playback, vizualne manipulacije, to in ono čudo tehnike. Bi razni velezvezdniki sploh kaj spravili skupaj brez te šare?

Ah, ja. Pustimo. Namesto tega naj bo na koncu moja najljubša točka, v kateri nastopata Fayard in Harold Nicholas, pa Dorothy Daindridge (tudi Haroldova žena, mimogrede) in fantastični Glenn Miller Orchestra:



Pa še spletna stran Nicholas Brothers, če ste firbčni.

1 komentar: