18. avgust 2009

Sprehajanje Ančke, Ani in Lorda



Lepotica na sliki je Ani. Ani je pridna psička, ki rada dela osmice. Trenutno je doma v zavetišču Gmajnice in včeraj je bila ena od treh psov, ki so naju z Lauro peljali na sprehod.

No, no, pravzaprav sva midve peljali njih. Ker sva alfa, če kdo vpraša. V Gmajnicah imajo namreč simpatičen prostovoljski program. Vsak dan med uradnimi urami lahko pridete tja in peljete njihove pasje varovance na sprehod. Kako stvar poteka, lahko preberete tukaj.

Prišli sva s podpisanima izjavama, ki jih prav tako najdete na spletni strani, in Lauri so dodelili starejšega gospoda psa po imenu Lord, meni pa črno navdušenko Ančko. Ta je na začetku sicer mislila, da je vlečni pes in jaz sanke, ampak sva se nekako uspeli dogovoriti o tem, da jaz ne bi imela izpahnjene rame in da bi ona pravzaprav tudi kaj dihala. O šepanju, ki ga omenjajo v njenem opisu, ne duha ne sluha. Se je pa enkrat samoiniciativno počila na travnik in cele štiri sekunde počivala. Pridna. :) Lord je bil bolj stoičen in je proti koncu sprehoda malce pojamral, verjetno predvsem zato, da ga je Laura še malo pocrkljala.

Ker sva videli, da je za Lorda pol ure pohajkovanja povsem dovolj, sva se obrnili nazaj proti zavetišču. Do konca uradnih ur je bilo še dovolj časa, zato sva vprašali, če še kakšen kuža ni bil na sprehodu. Dobili sva Ani, ki je bila krasna sosprehajalka. Sopoplesovalka, pravzaprav. (Delala je osmice, ampak to nam je uspelo izvajati brez zapletanja vrvice.) Resno bi se lahko zaljubila v takšnega psa, če ne bi živela sama in doma imela mačje najdenke, ki se jih na smrt boji. Jo bom pa z veseljem še kdaj peljala na sprehod.

Najbrž se najde še kdo, ki ima rad pse, pa mu okoliščine ne dovoljujejo, da bi imel svojega. Ali pa kdo kot Laura, ki ima kar dve psički, obe iz zavetišča, pa še najde čas in energijo za ostale štirinožce. Sprehajanje psov v Gmajnicah je morda kot nalašč za vas. Enkrat za spremembo se odpravite tja namesto na pivo. Lahko pa bi bil to tudi kreativen in odštekan zmenek, kaj pa vem. Razmislite.

P.S.: Moj blog se je zadnje čase nekam poživalil. Zanimivo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar