27. julij 2009

Pestro obdobje

Poletjepoletjepoletje. :)

Kako si kaj, blogosfera? Vsi objavljate fotke z morja, a ... Prasci. :)
Baba zmešana se je na morje zbrcala že tam nekje v juniju, in, kot to znam samo jaz, v piko zadela točno tisto krpico slabega vremena, ki je še visela nad siceršnjo vsesplošno meteorološko kičastostjo. Ampak nič za to, morje je moj doma, tudi če ob meni plavajo ledene kocke.

Tisto, kar je sledilo, bodo zgodovinarji v mojih številnih biografijah poimenovali Pestro obdobje. (Sem že omenila, da bom zagotovo slavna, lepa in pametna, ko bom velika? Škoda, da sem že v osnovni šoli nehala rasti, in to pri silnih 160 cm.) Na kratko se je v Pestrem obdobju zgodilo naslednje:

a)Izvem, da zaradi birokratske zablode ne bom mogla diplomirati septembra ali prej. Napisana, a še malce neurejena diploma ždi na trdem disku že od junija, jaz pa čakam na oktober, ker so nekateri na našem faksu ... posrečeni. Te infarktuozne vesti me dosežejo dober dan pred že tako travmatičnim petindvajsetim rojstnim dnem. Vse najboljše, Ena, zakaj imaš pa pištolo v ustih? Mimogrede, hvala pijanim in manj pijanim prijateljem za prisrčno praznovanje, ki me je zvleklo iz obupa.

b) Renejček (avto) se pokvari. Dvojno. Na poti z morja, seveda. En sesut termostat v kompletu s pregrevanjem prve klase, nekaj ur živčkanja na Ravbarkomandi s Tajo in Dino ter supermenski prihod mojega strica/avtomehaničnega genija kasneje ga spravim domov. Nekaj časa se še vozim naokoli z misterioznim škripanjem pri hitrostih nad 100. Zelo zanimivo se je ob vsaki vožnji v Ljubljano tri-do-petnajstkrat poslavljati od ljubega življenja. Ko končno pridem do servisa, ugotovimo, da je škripal - ventilator. Vsa moja poduhovljenost je bila odveč. Sem pa od teh dogodkov dalje globoko hvaležna, da moj stric po stroki ni recimo arheolog.

c) Nekega lepega dne peljem našega irskega popotnika Logyja iz Ljubljane in se je treba na hitro ustaviti še v Supernovi. Tam se neka sicer čisto prijetna gospa iz ljubega miru zaleti v moj že tako travmatiziran avtek in prispeva spoštovanja vredno vdrtno ob zadnjem kolesu. V epizodi sodelujejo še prepotentni varnostnik, ki bi rad bil policist, trije čedni mladi policisti, ki bi raje bili kaj drugega, evropsko poročilo o prometni nesreči in jagodni sladoled. Je bil hec, ni kaj.

d) Maja in Zoki se poročita. To samo po sebi sploh ni grozno, je pa usoda hotela, da nam ob tej priložnosti vlomijo v avto. Tokrat ne v Renejčka (sheesh). Poslovila sem se od najlepšejših očal z dioptrijo, vozniške, ključev z obeski sentimentalne vrednosti (moja bakrena d20 ... g33k s0b), polne stekleničke CK One itd. Denarnico in telefon sem hvalabogu imela pri sebi. Nekaj dni letanja po upravnih enotah in optikah (Sims, včasih si res car) in tri nove ključavnice kasneje so zadeve urejene.

Potem pa sem se nekako odločila, da se bo Pestro obdobje končalo. Stvarstvu sem zabičala, naj mi da mir, in zdi se, da je delovalo (v tem trenutku živčno pogledujem navzgor in čakam, da mi klavir pade na glavo). Trenutni eri lahko mirno rečemo Obdobje bluzenja. Edino prav, saj je vendar poletjepoletjepoletje. :)

2 komentarja:

  1. > diploma ždi na trdem disku

    seveda imaš kopije na vsaj še dveh drugih mestih,kajne :P :D

    OdgovoriIzbriši
  2. No, I was born yesterday. Ja, imam. :)

    OdgovoriIzbriši