28. januar 2011

Anti-ekološki vpliv podmladka

Zadnje čase ne mine dan, da kdo, ki ga poznam, ne spravi na svet potomca. Vsi avtorji prihodnje generacije, načeloma veste, kdo ste (vsaj upam, da ste opazili, da ste nenadoma nekam starševsko opredeljeni), še enkrat prav prisrčno čestitam.

In ker se ljudje rojevajo na levi in desni, se tudi med kosilom v službi začne kakšna otroško obarvana debata. Recimo taka, čisto moška, z začetkom nikjer drugje kot pri jeklenih konjičkih. Pa pravi J. mlajši (brat, to je) starejšemu, da bi si mogoče omislil karavana. Starejši na to odvrne, da morda res, ko bi le vedel, kaj za vraga naj s karavanom počne. Pa mlajši vehementno začne, da bo za karavana prišel čas, ko bo čas tudi za ... (V tem trenutku ga J. starejši pogleda s pogledom, ki pravi, bratec, ne pozabi, kdo ima ultračrn pas v karateju, in glas J. mlajšega se opazno stiša.)

Navrže pa, da je res neka žlahtnica ob pričakovanju potomstva majhen avto zamenjala za neko bemflasto kravo, ki jo parkiraš čez najmanj dva boksa po dolžini. Tomaž, sicer vnet zagovornik bemflastih krav in druge tovrstne živadi, pripomni, da ne ve, zakaj si ljudje ob pričakovanju otrok sploh kupujejo večje avtomobile, saj voziček pa ja stlačiš v vsak prtljažnik. Seveda vzrojim, da vozička pa ja sploh ne stlačiš v majhen prtljažnik, ker smo Helgo nekaj deset minut posiljevali z eno manjših kočij za pamže, pa se zakoni fizike kar nekako niso hoteli ukloniti našim zahtevam. Ugotavljamo, da pravzaprav res, bivša sošolka tudi, pa Jožetov brat in njegova, pa od sosedove znanke sestra pozna tipa, katerega kanarčka je nekoč požrla mačka ženske, ki je prav tako morala zamenjati avto zaradi vozička in tako nadalj inu v nedogled.

Ergo, zaradi potomstva si ljudje omislijo večje avtomobile. Kot strela z jasnega useka Tomaževa modra ugotovitev: otroci imajo izredno negativen vpliv na ekologijo. Nekaj bo očitno treba ukreniti. Predlagam ekološke subvencije za kondome.

Ni komentarjev:

Objavite komentar