13. maj 2009

Improvizija 2009

Zapišimo, dokler je še sveže v spominu. Ravnokar sem pridrncala domov z letošnje Improvizije, glasbeno-gledališke parade glamurja, kiča in vsesplošne najboljšosti, ki jo pripravlja kolektiv Narobov s prijatelji iz slovenske impro scene. Tukajle je njihova spletna stran, če ste firbčni.

Koncept je pravzaprav parodija Evrovizije na impro način. Izvajalci si vnaprej zamislijo glasbeni žanr oziroma stil, naslov pesmi pa določi publika. Besedilo nastaja sproti (beri: ljudje, ki to počnejo, so velike face), za spremljavo pa - mislim da že drugo leto - skrbijo Gal in galeristi.

Letos je bilo fino. Takoj na začetku naj priznam, da je bilo lani mogoče še malo bolj fino, ampak to naj ne zveni kot kritika. Publiko je najbolj očarala Alenka Marinič kot diva Duša Počakaj s pesmijo Ugrizni me v srce. Ta je bila, mimogrede, tudi moja favoritka. Seveda je vsaka točka po svoje zanimiva, toda meni so v oči in uho padle še naslednje:
  • Dlan upanja: folkrockerski trio iz komune, ki je zelo suvereno odpel pesem Nič ni sveto. Vokalno pohvalno (:)) z dobrim besedilom in odlično komunikacijo s publiko.
  • Subrina: variacija na Brilijantino, ki zame absolutno zmaga na področju scenografije in stylinga. Avto na odru in odlično oblečeni nastopajoči. Pa tudi ples in refren nista bila od muh.
  • Nekdo in Yusuf nekaj (na pomoč, če še pomnite, tovariši): Tešky je verjetno pel dobro zamišljeno besedilo, ki je bilo verjetno tudi vokalno nadvse okej. Verjetno. Ker ko zraven miglja Ana v polni opremi trebušne plesalke, pač ne moreš računati na popolno pozornost občinstva. Čeljusti so padale. Bravo za styling.
  • Rojeni izven zakona: Z Dragijem sva se strinjala, da so fantje do pike zadeli svoj punk-i-nešto žanr. Ustrezno, solidno, divje. Naučili smo se tudi, da kar se Pižame in kosov oblačil tiče, pravilo 'manj je več' ne velja. Ampak je bil pa super prepričljiv. Res!
Nenazadnje je treba povedati tudi, da je bila naša Ana Marija, ki je z vedno odličnim Tomažem vodila prireditev, v vsej svojih toaletah naravnost osupljivo lepa (del tega je zagotovo zakrivil tudi stilist Mario Dragojevič). Ne vem, kaj dečva dela s sabo, ampak mislim, da bom tudi sama postala redna gostja v tistem njenem Centru ugodja in zdravega počutja. In ne, to ni drugo poimenovanje za šank, dragi moji.

Hvala vsem, ki ste se vložili svojo ljubezen in energijo v letošnjo Improvizijo. Komaj čakam naslednjo.

1 komentar:

  1. Tole se bere über zanimivo in über zabavno :D Upam, da naslednjič ne zamudim :)

    OdgovoriIzbriši