18. avgust 2011

Swing na zaslonu je boljši od swinga ne sploh ...

Slika: Swingcopation
... in ker sem zadnje mesece totalna lenoba in se ne spravim plesat, hkrati pa težim in jadikujem, da pogrešam swing, buljim v swing videe.

Še vedno je moj najljubši legendarni posnetek iz filma Hellzapoppin, na katerem so davnega leta 1983 plesali Whitey's Lindy Hoppers. Nekateri pravijo, da v tem videu najdemo tudi prvi posnetek rap glasbe (to je tisto na začetku), predvsem pa najdemo čisto odbite in noro natrenirane plesalce. Izbuljite oči še vi.




Ja, včasih so znali. To pa ne pomeni, da ne znajo tudi danes. Naslednja sta Dax Hock in Alice Mei, ki sta bila tudi pri nas. Tole je ista zvrst swinga, lindy hop, efekt pa je precej drugačen.
Imamo krompir, da sta nas pred nekaj leti v malo Slovenijo prišla učit taka frajerja, ane? Malo kasneje sta prišla pa Steve Garrett in Heidi Salerno, ki sta postavila svetovni rekord v največ balboa obratih v eni minuti. To pomeni, da sta hitra. Zelo, zelo, zelo hitra.
Da pa se malo odpočijemo, za konec še en simpatičen Spiderman, ki ga plešeta Orion Hall in Colleen Vernon. Teh dveh pa ne poznam. Še. :)
Ja, bo treba obrisati prah s plesnih čevljev. Že gledam na Swingkidse, kdaj in kje se pleše.





Ni komentarjev:

Objavite komentar