7. november 2009

#tweetmeet - Vsak naslednji je boljši.

Včeraj je bil Ta Vesseli Dan, ko se je zgodil še en ljubljanski Tweetmeet. 

Od začetka: Tweetmeet je srečanje uporabnikov spletne platforme Twitter. Twitter je socialni medij, kjer imamo na voljo 140 znakov, da izrazimo svoje ideje. Konec kratkega ekskurza.


Tale LJtweetmeet je bil že tam nekje peti po vrsti (popravite me, če se motim), in se je, kot ponavadi, dogajal Pri Zelenem Zajcu. Namen naših srečanj je v živo spoznati ljudi, s katerimi vsak dan izmenjujemo ta famozna sporočilca, imenovana tviti, usekati kakšno debato tudi v živo, mimogrede pa še dokazati, da tviteraši (tvitarji, tviterati, tvitniki, madoniš, kaj smo te dni?) nismo asocialna bitja, ki se znamo zabavati samo vsak za svojim ekranom, v zatemnjeni kleti svojih staršev (Fritzl FTW), v posvaljkani pižami in /vstavi še kakšen geekovski stereotip/.

Pobudo je pred tednom ali dvema dal @luka259, hitro smo jo raztrosili po Twitterju, malce za hec pa smo o LJtweetmeetu valovali tudi na Wave-u. Število prisotnih je bilo kar dostojno, med dvajset in trideset, se mi zdi. Manjša gverilska ekipa je večer začela že urico prej, v novi čevapdžinici Sarajevo '84 na Nazorjevi. Ideja je zrasla na Anejevem zeljniku (@anejmehadzic) in se je izkazala za idealen uvod. Sarajevo '84 je kul, na kratko.


Odkapljali smo k Zajcu, kjer so nas pričakali @illegaldrum@nika1504@sikfak in ... še marsikdo. (Eh, spomin mi peša.) @sparkica je po hollywoodsko zamudila (prej nam je grozila s sankcijami v primeru, da se ne narišemo točno ob sedmih :) ). @aleshsusnik je pripeljal najslavnejši psički na Twitterju, LeeLoo in Ayyo. Zvezda večera je bila definitivno @huferka, ki je prispela z nekaj tonami doma pripravljenih sladkarij (in @nejcd, ki je med pripravami omenjenih najboljšosti pomival posodo). Komisija je s polnimi usti enoglasno zamomljala, da si tako čokoladni tartufi in tiramisu kot tudi brownie zaslužijo oceno 11 na lestvici od 1 do 10 (OK, brownie mogoče celo 11 in pol). Že razmišljamo, kako ji bomo postavili spomenik. Čokoladni.

Za štos sem s sabo prinesla še čisto frišno Blogorolo. Pod A zato, da mi jo je spoštovana urednica rubrike Mikrorola @freeeky podpisala (muhaha), pod B pa zato, da smo se vsi lahko hahljali nad svojimi tviti, objavljenimi v njej. Zdaj mi je malo žal, da nisem čisto vseh prisotnih avtorjev prosila za avtograme. Mogoče naslednjič.

Tweetmeet je potekal več kot le gladko, že sproti smo ugotavljali, da je tokrat vzdušje prav posebej pozitivno. Mogoče zaradi abnormalne doze sladkorja via @huferka. Ali pa zaradi številnih "Tweetmeet devic in devičnikov", ki so se kljub temu, da so bili tam prvič, takoj vklopili v družbo. Sicer pa, če je fajn, ni treba ravno analizirati, zakaj je fajn.

Najpogumnejši smo ostali najdlje (spet se mi poraja vseživljenjsko vprašanje, zakaj za vraga z vsake pasje procesije odidem med zadnjimi) in večer zaključili z ovinkom proti Miklošičevi (@Lacn in kebab - ljubezen je brezmejna). Za prevoz je poskrbela @MrsGabrielGray_ s svojo pežojčico Black Betty. (Mislim, da je Rene zaljubljen. Škripa v šansonskih lestvicah.)

Mimogrede, srčkismrčki, nekateri ste pozabili plačati nekaj pijač z začetka večera. Brez panike, smo poravnali, samo vzemite na znanje, da sva zdaj z @Bashi_B lastnika vaših večnih duš. :)

Nekateri se že oglašajo z vprašanji, kdaj se spet dobimo. Jaz pravim, počaaasi, hkrati pa že malce razmišljam, kako bi bilo, če bi naslednje srečanje namesto s sladkarijami (omnomnom) začinili s kakšno aktivnostjo. Kaj pravite na tviteraški:
  • Bowling
  • Biljard
  • Kaj tretjega?

Dodano kasneje, ker so si nekateri zaželeli posebne omembe: @mr_foto je prišel. Imel je flajšter, fotoaparata pa ne.

Mimo grede, dvakrat levo in pet korakov vstran: tule je seznam vseh prisotnih a.k.a. twtvite.

Spomin na vse te sladkarije pa naj večno živi *vzdih* (Hvala, @huferka, za post festum dodano pre festum sliko).



16 komentarjev:

  1. @Bashi_B se javlja na dolžnost... Tud jst bi aktivnost, lahko gremo zarad mene tud sankat, se kepat, plesat po lužah in trenirat žabje poskoke. ČEprov če človk pomisli na vs tisti cukr... (omnomnom), se kar pocedijo sline, tku podugič in počrez

    OdgovoriIzbriši
  2. Aleševi psički sta sta bili tut najbolj slavni psički v moji bivši firmi. Blo smeha ko sta se lajhali med mac-i..
    g

    OdgovoriIzbriši
  3. UuuU biljard?! Potem pa še jaz pridem ;-) Lahko tudi rezerviram v biljardnici Direkt (Tbilisijska na Viču) lp, @blaziek

    OdgovoriIzbriši
  4. Hehe, važn, da sem spešl omenjen. Fotk sicer nimam, mam pa filmčk iz našga zornga kota http://qik.ly/pScp

    Za naprej sem pa za bowling! ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Podpiram idejo z aktivnim srečanjem. :) Sankanje se sliši idealno, samo ni snega. Še. Sicer pa katerakoli od b-variant. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. kva ni snega? http://www.flickr.com/photos/28487372@N05/sets/72157622753889158/

    OdgovoriIzbriši
  7. Sneg je, psi so, video je, panike ni, akcija je, tweetmeet bo. Tako. A sem koga izpustila? :)

    OdgovoriIzbriši
  8. O, to pa ne. Brownijev ne izpustim. You shall have to pry them from my cold, dead fingers.

    *vzdih
    *hoče en brownie

    OdgovoriIzbriši
  9. Bowling ftw :) Tud plesanje po lužah, delanje stoje v blatu, nočni sprehod na grad ... anything :)

    Deca, fajn vas je blo spoznat/srečat, poke-nit v živo, se narežat, pojest vse tiste količine čokolade, zaradi tega sem celo začutila rahlo aritmijo srca ... preveč dobrega na kupu :D

    OdgovoriIzbriši
  10. naslednjič moramo biti s starejšimi bolj previdni :-)

    OdgovoriIzbriši
  11. Aleš, vprašanje, ali boš prihodnjič še med nami, če boš trosil take komentarje. Krsta ali kremacija? :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Za koga bosta pa potem LeeLoo in Ayya skrbeli?

    OdgovoriIzbriši